Prešov v LM hostí dánske Gudme, triumf dáva veľké šance na PVP

09.11.2007 Celý región

Prešov 9. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v sobotu (od 17. 30 h) predstavia doma v zápase 4. kola D skupiny Ligy majstrov.
Ich cieľom bude zdolať dánskeho šampióna GOG Svendborg TGI Gudme. Prípadné víťazstvo posilní vyhliadky Šarišanov na konečné tretie miesto v tabuľke znamenajúce postup do osemfinále PVP, ale zároveň udrží aj šance Tatrana na zotrvanie v hre o druhé miesto a teda postup do nadstavbových skupín.
Generálka na Gudme sa zeleno-bielym vydarila, v predohrávke 9. kola českej extraligy vyhrali v Plzni 36:29. "Tam bol jediným naším problémom vyrovnať sa s prípadnými ťažkosťami, ktoré nás mohli potrápiť po dlhej dvanásťhodinovej ceste autobusom, " uviedol tréner Prešova Martin Lipták. GOG Svendborg je ale podľa neho úplne o niečom inom... "Nebudeme hrať proti žiadnym ¤pozbierancom¤, ale proti jednému vážnemu súperovi. Nič na tom nemení ani fakt, že jeho posledné výsledky sú pre mňa tak trochu nepochopiteľné. V domácej súťaži dokázal triumfovať na palubovke vedúceho Viborgu a hneď na to na vlastnom ihrisku dvakrát prehral. V našej skupine remizovali jeho hráči v Portlande a odrazu celkom nečakane prehrali v Bregenzi. Uvidíme, s čím prekvapia nás, no každopádne stále tvrdím, že ide o jedno špičkové mužstvo. "
Podľa kormidelníka slovenského majstra by na neho malo platiť to, v čom sú momentálne jeho zverenci dobrí, v čom sa im darí: "Dôrazná obrana a rýchly protiútok. No to isté platí aj na druhej strane. Gudme nás doma zdolalo vďaka rýchlym protiútokom, z ktorých nám vsietilo až 15 gólov. " Prívlastok zápas roka podľa Liptáka nie je namieste: "Pre Tatran je každý zápas Ligy majstrov rovnaký. Veď najbližšie hráme v Bregenzi a možno až tam bude definitívne spečatený náš osud. A čaká nás ešte meranie síl so San Antoniom, pred vlastným obecenstvom, čo bude pre nás všetkých bezpochyby hádzanárskym sviatkom, " dodal prešovský tréner.
Prešovský pivot Peter Dudáš mal donedávna menšie úľavy, keď si pred necelými dvomi týždňami poranil členok v reprezentačnom dueli proti Švajčiarsku. "Všetko je už v poriadku, v Plzni som odohral celé stretnutie. Trochu to síce bolelo, no keď ste správne vyhecovaní, ani si to nevšímate, " uviedol hráč, ktorý sa po nedávnom príchode Alexandra Radčenka do Tatrana vzdal obľúbenej pätnástky na drese a vymenil ju za 56-ku. Bojovník v zeleno-bielych farbách tvrdí, že aj proti Gudme je správne motivovaný, čo vlastne platí o celom mužstve. "Na päťsto percent, " tvrdil odhodlane hádzanár s prezývkou Dudy a dodal: "Veľká škoda, že zápas nevysiela televízia, určite by si ho radi pozreli aj ľudia v ostatných mestách. " Platiť by to mohlo aj o jeho otcovi, ktorý pravidelne cestuje na východ Slovenska na každý duel až z ďalekej Dubnice. "To nie, on bude chcieť ten zápas vidieť naživo, takže vstupenku pre neho už mám odloženú, " dodal na záver Dudáš junior.
 

Vyberte región